2003-ban csapatunk létrehozott egy katonai hagyományőrző egyesületet (Vörös Oroszlán Lovagrend), amely segíti munkánkat, illetve megfelelő jogi keretek közé szervezte társaságunkat.

A történelmi menetektől a vállalati és önkormányzati programokig, széles a skálája  a megjelenésünknek. Az ilyen jellegű rendezvényeink, – amelyeken korhű ruhákban, páncélokban és tábori felszereléssel lépünk fel –  felejthetetlen élménnyel ajándékozzák meg a közönséget. A középkori életről szóló előadások, az izgalmas harci bemutatók és egy XV, illetve XVI. századi tábori élőkép, testközelbe hozzák a rég letűnt középkori és végvári időket. Nálunk minden ki- és felpróbálható, megfogható. Leülhetsz asztalunkhoz, kipróbálhatod a számszeríjat, az alabárdokat és kezedbe foghatsz egy gyönyörű hosszú kardot. Magadra ölthetsz egy láncinget, feltehetsz fejedre egy sisakot és felhúzhatsz egy páncél kesztyűt. Akár teljes felső vértezetben díszeleghetsz!

A gyermekek apródi hadijátékokkal mulathatnak: képességfejlesztő gyakorlatok, vívás gyakorló karddal. Ezek teljesítését követi az apróddá avatás szertartása.  

Napjainkban hölgyeink és lovagjaink azon kor varázsát és szellemiségét tárja a nagyérdemű közönség elé, amelyet sajnos inkább csak a filmekből ismer: és a filmek miatt meglehetősen torzan és keveredve.
Szem előtt tartjuk a hitelességet és igyekszünk a messzemenőleg valós képét visszaadni a kornak.

Tagjaink felelősséget éreznek a közönség felé a szórakoztatva tanítás (bemutatás) elvét figyelembe véve, ezért többféle műsorral is a rendelkezésre állunk. Szerencsére (nomen est omen) reneszánszát kezdi élni hazánkban a középkori, illetve végvári fesztiválok iránti igény, emiatt igyekszünk minden kedves felkérésnek eleget tenni.

Amit teszünk, azt szívből tesszük. Bevételeinket a bemutatók látványosságának fokozására, valamint a rend eszköz-szükségleteinek a biztosítására fordítjuk.

Nem a teljesség igényével, de felsorolásszerűen leírjuk, hogy mit is tudunk vállalni:

  • XV-XVI. századi táborvezetés, élőképpel, egész napos interaktív programként

  • Végvári itáliai “Várfundálók” munkájának bemutatása korabeli eszközökkel (Ferrando Zamaria de Specie Casa életén keresztül)

  •  Végvár Régizene Együttes koncertje

  • Apródoknak bajvívóverseny, azt követően apródavatás

  • Középkori mesterségek bemutatója

  • Fegyverbemutató hosszúkarddal, alabárddal, csatakalapáccsal, számszeríjjal, buzogánnyal

  • Történelmi tárgyú előadások “Történelmi tévhitek címmel”

  • A középkori élet gasztronomiájának bemutatása